Wellness

Er is geen betere plaats om tot rust te komen dan in de verse buitenlucht, tussen het groen. Daarom kan je bij Samana het hele jaar door genieten van verschillende faciliteiten in openlucht. Want wat is er zaliger dan in een heerlijk warm bad in het bos zitten, terwijl het vriest dat het kraakt? Of in het putje van de zomer een verfrissende duik nemen in helder, natuurzuiver water?

Naast de outdoor faciliteiten kan je ook binnen ontspannen in je eigen comfortabele wellnesshuis.
Hier vind je een overzicht van de faciliteiten die je kan boeken in onze verschillende arragementen:Natuurlijke zwemvijverVlak naast het huisje ligt een pareltje van een zwemvijver met een oppervlakte van 44 m2. Het water wordt op natuurlijke wijze gezuiverd door lavasteentjes en rietplantjes, waardoor het gebruik van chloor of zout helemaal overbodig is. Zwemmen in de pure natuur! De vijver wordt niet verwarmd, zodat hij in de zomer lekker verfrissend is, en in de winter gebruikt kan worden als afkoelbad na de sauna.


Finse saunaOnze Finse sauna bevindt zich tussen de bomen, met zicht op de vijver. Door de hete stenen in de saunakachel kan een temperatuur bereikt worden van 90 °C, waardoor je stevig gaat transpireren en een zuivering van je lichaam op gang gebracht wordt. De intense warmte zorgt voor een heerlijke ontspanning. Door de opgieting met essentiële olie van eucalyptus, den, munt en rozemarijn worden de luchtwegen goed vrijgemaakt. De Finse sauna is ook ideaal om je weerstand te versterken.

 


Houtgestookt bosbadEen knetterend houtvuurtje verwarmt op een unieke wijze het water in het dieprode bosbad. Je lichaam geniet in weldadig warm water, terwijl je met je neus in de verse lucht zit. De geur van knisperend hout, zicht op de bomen en ontspannen in zuiver water. Want ons bosbad wordt voor elk gebruik volledig ververst, zodat er geen chloor aan te pas moet komen. Een ongeëvenaarde ervaring!

 


Jamaicaanse bosdoucheEen kleurrijke regendouche in de openlucht, met koud en warm water. Om af te koelen na een hete sauna, of om in de winter eens lekker buiten te douchen …

 

 

 


Tropisch bosbedLiggend in het bosbed waan je je op een tropisch eiland, aan de rand van het water en gezellig naast de bomen. Op zwoele zomeravonden kan je hier toegeven aan de slaap en ‘s ochtends gewekt worden door de vogeltjes en eerste zonnestraaltjes!

 

 

 

 

 


Verwarmde buitenloungeHeerlijk relaxen in onze overdekte lounge naast het zwembad, met een gezellig zitbed en een grote loungezetel. Om te ontspannen na een saunagang, rustig iets te drinken of bijvoorbeeld je ontbijt te genieten.

 

 

 


InfraroodsaunaDeze sauna bereikt een temperatuur van 60°C en bevindt zich binnen in het huisje. Het is vooral de intense dieptewerking van de infraroodstralen die een positief effect hebben op de spieren, gewrichten en de huid. De stralen stimuleren de stofwisseling en zorgen voor een intensieve doorbloeding. De lampen hebben een helende werking bij rugklachten en gewrichtspijnen, en verzachten de pijn bij fibromyalgie en reuma.

 


Dubbele regendoucheEen ruime douchezone binnenin het huisje, waar je met z'n tweetjes heerlijk naast elkaar kan genieten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


OvernachtingWie de ontspanning helemaal compleet wil maken, blijft gewoon lekker slapen in onze landelijke logeerkamer van 32 m2, met een uniek zicht over de Oud-Turnhoutse velden. In de ochtend mag je je verwachten aan een uitgebreid ambachtelijk ontbijt met kraakverse pistoleetjes, warme eitjes, verse fruitsalade en nog veel meer lekkers …

 

 

 

 

 


Indoor relaxruimteOok wie er niet voor kiest om te blijven slapen, kan op adem komen in de bovengenoemde kamer, die voorzien is van een origineel zwevend bed, een gezellige tafel om aan te lezen of spelletjes te spelen en vrij gebruik van koffie, thee en frisdrankjes.